coronavirus en
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Conselleria de Sanitat ha confirmat el segon cas de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un home ingressat a l’Hospital Clínic de València, segons ha confirmat aquest departament en el seu compte oficial de Twitter.

Es tracta d’un home de 44 anys d’edat que va viatjar amb el València CF a Milà pel partit contra l’Atalanta. Les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus COVID-19 en aquest home, que presentava símptomes compatibles amb la malaltia, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Es tracta del segon cas confirmat en la Comunitat Valenciana. El primer d’ells va ser un home que havia acudit a l’hospital La Plana, a Vila-real (Castelló) amb símptomes compatibles amb la malaltia i que havia estat a Milà.

El primer contagiat es troba a l’hospital de la Plana de Vila-real. Fins al moment el seu estat general de salut és bo. Un altre pacient va ingressar en la matinada de dimarts a l’hospital Peset de València amb febre que podien ser compatibles amb el coronavirus, afortunadament va donar negatiu.

El missatge de Ximo Puig respecte a les Falles ha sigut clar: «No hi ha previsió de suspendre res». Així ho destacava el president de la Generalitat durant la reunió per a coordinar les actuacions sobre el COVID-19. En aquest cas, tant les festes com la Fira de Falles que se celebrarà en la Plaça de Bous pròximament continuaran el seu desenvolupament amb absoluta normalitat.

El coronavirus ha sembrat el temor entre la ciutadania i les autoritats sanitàries. La seua propagació és ràpida i ja ha aconseguit una trentena de països, entre ells Espanya. No obstant això, de moment la taxa de contagi en la Comunitat és ínfima pel que s’espera normalitat cara a les festes del mes de març.

El dubte sobre la celebració de les Falles no és d’estranyar. Ara com ara ja s’han suspès altres esdeveniments internacionals com el Mobile World de Barcelona o els carnestoltes de Venècia. A més, s’estudia la possibilitat de suspendre les Olimpíades de Tòquio 2020. L’objectiu de totes aquestes cancel·lacions és evitar grans aglomeracions on el coronavirus puga propagar-se amb velocitat.