El missatge de Ximo Puig respecte a les Falles ha sigut clar: “No hi ha previsió de suspendre res”. Així ho destacava el president de la Generalitat durant la reunió per a coordinar les actuacions sobre el COVID-19. En aquest cas, tant les festes com la Fira de Falles que se celebrarà en la Plaça de Bous pròximament continuaran el seu desenvolupament amb absoluta normalitat.

El coronavirus ha sembrat el temor entre la ciutadania i les autoritats sanitàries. La seua propagació és ràpida i ja ha aconseguit una trentena de països, entre ells Espanya. No obstant això, de moment la taxa de contagi en la Comunitat és ínfima pel que s’espera normalitat cara a les festes del mes de març.

El dubte sobre la celebració de les Falles no és d’estranyar. Ara com ara ja s’han suspès altres esdeveniments internacionals com el Mobile World de Barcelona o els carnestoltes de Venècia. A més, s’estudia la possibilitat de suspendre les Olimpíades de Tòquio 2020. L’objectiu de totes aquestes cancel·lacions és evitar grans aglomeracions on el coronavirus puga propagar-se amb velocitat.

El gerent Plaza de Bous de València, Nacho Lloret, ha explicat la situació de la plaça de bous de la ciutat i com actuaran cara a les pròximes setmanes.

TITULARS DE NACHO LLORET

“Encara és molt aventurat posar-nos davant una situació tan extrema per a prendre mesures dràstiques per a les Falles”.

“Abans de res està la responsabilitat i acatar les decisions que es prenguen des dels organismes públics”.

“Parlem d’una cosa molt grossa que no solament afectaria la Fira”.

“Pot tenir unes conseqüències per a la ciutat de València irreversibles”.

“Estarem disposats a prendre qualsevol tipus de mesures”.

“Abans de prendre qualsevol decisió hauríem de parlar amb la Diputació de València i veure solucions”.