El coronavirus pone en jaque las Olimpiadas de Tokio

Primer va ser el Mobile World Congress de Barcelona, després els carnestoltes de Venècia i ara podrien ser els Jocs Olímpics. El coronavirus continua la seua expansió internacional amb més de 80.000 malalts i prop de 2.800 víctimes mortals. Les xifres preocupen i evitar l’expansió del virus és l’objectiu.

El 24 de juliol és la data prevista per a donar inici a l’Olimpíades de Tòquio 2020. No obstant això, ara aquesta competició podria suspendre’s. El Comitè Olímpic Internacional (COI) estudiarà en els pròxims tres mesos l’avanç del coronavirus abans de prendre una decisió.

El membre més antic del COI, Dick Pound, ha sigut qui s’ha pronunciat sobre aquest tema en una entrevista a Associated Press. “Tot hauria de seguir com sempre”, avança, però s’haurà d’esperar “una finestra de tres mesos” per a decidir. “És una gran, gran, gran decisió i no podem prendre-la fins que tinguem dades fiables en els quals basar-nos”.

ELS JJOO 2020 NO CANVIARAN LA SEUA UBICACIÓ

Respecte a un possible canvi d’emplaçament dels JJOO la resposta és clara: no pot ser. “Moure el lloc és difícil perquè hi ha pocs llocs en el món capaços de preparar les instal·lacions en aqueix curt període de temps“, sentència.

De cancel·lar-se les Olimpíades estaríem davant un fet històric. Des de la seua arrencada en 1896 únicament han patit dues cancel·lacions: 1940 i 1944.

En 1940 la competició anava a celebrar-se a Finlàndia però la inestabilitat de la Segona Guerra Mundial va obligar a la seua suspensió. El mateix va succeir quatre anys després a Londres. No obstant això, en 1948 les Olimpíades van reprendre la seua celebració van mantenir la mateixa seu en la capital britànica.