Aquest matí s’ha produït la primera reunió a nivell autonòmic de coordinació d’actuacions sobre el COVID-19. una reunió celebrat en el Palau de la Generalitat amb la presència del President del Consell, Ximo Puig, i les conselleries de Justícia, Interior i Administració Pública, Sanitat Universal i Salut Pública, així com amb el Secretari Autonòmic de Turisme.

Una reunió després de la qual ha comparegut el propi President llançant “un missatge de tranquil·litat i serenitat”, afegint que “cal tractar aquesta situació des del rigor i amb la proporcionalitat que mereix”. Puig ha signat que “Els problemes sanitaris que patim en la Comunitat valenciana són mes importants en aquests moments que el coronavirus”.

Unes paraules on, en tot moment, ha volgut restar importància la la crisi del coronavirus que s’està vivint ja en alguns països europeus com Itàlia.

Les Falles no se suspenen

En aquest sentit, i davant la preguntes dels mitjans de comunicació sobre la possible suspensió de les Falles, Ximo Puig ha indicat que “No hi ha previsió de cap suspensió de res, hem de portar una vida totalment normal. Prenent, aquelles persones que hagen viatjat a les zones afectats, les mesures corresponents. Cal viure amb absoluta normalitat”.

El President ha afirmat que el sistema de salut valencià està “prou preparat per a fer front a aquesta situació”, afegint que la prevenció i la detecció és ara la màxima prioritat de les autoritats autonòmiques.

“Estem davant un virus contagiós però en termes generals d’una agressivitat limitada”

Puig ha comparat aquest virus amb el de la grip, destacant que per aquesta última patologia moren a l’any més de 6.000 persones en tota Espanya, xifres de la mortalitat més altes de les que presenta el coronavirus.

Sanitat habilita un telèfon gratuït per als possibles afectats per coronavirus

Amb la finalitat de tenir un control dels possibles contagiats en la Comunitat Valenciana la Conselleria de Sanitat ha habilitat un telèfon gratuït al qual poden cridar tots els potencials contagiats. Aquelles persones que, principalment en els 14 dies anteriors, hagen viatjat a les zones de risc. Es tracta del telèfon gratuït 900 300 555.

A través d’aquesta línia telefònica els podran informar de les mesures a prendre i portar un seguiment del seu cas.

Es tracta de la única manera que té la Generalitat de poder controlar el possible nombre de persones contagiades ja que l’administració manca de les dades de les persones que en els últims dies han viatjat a les zones afectades pel coronavirus.

Recordem que en la Comunitat valenciana hi ha actualment un cas confirmat de coronavirus, un jove que presenta bon estat de salut però roman ingressat a l’Hospital de la Plana.