La Generalitat modifica las medidas de seguridad para adaptarse a la nueva normalidad de la pandemia
Un agente de la policía portuaria de Valencia durante la pandemia.

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que les restriccions aprovades el passat 6 de novembre continuaran actives tres setmanes més. El 9 de desembre és la data en la qual la Generalitat Valenciana té previst alçar les mesures incloent el tancament perimetral que torna a prorrogar-se una vegada més i el toc de queda.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sigut la responsable de donar a conèixer l’anunci en roda de premsa. “No volem precipitar-nos. Hem de mantenir les mesures que estan en vigor per a comprovar si ens continuen ajudant a reduir els contagis. No podem relaxar-nos, ja que tenim experiència suficient i sabem que el virus ens la juga quan baixem la guàrdia“.

Barceló ha assegurat que “seran els indicadors epidemiològics els que diran quan podem començar a flexibilitzar les mesures”. D’altra banda, la consellera ha assenyalat que les mesures aplicades “estan produint una línia d’evolució positiva”. “El creixement exponencial es va detenint a poc a poc i és cada vegada més lent”.

EL RITME DE CREIXEMENT DEL VIRUS ES PARALITZA

Barceló també ha destacat que el ritme de creixement s’ha paralitzat en tots els departaments de salut. “S’està estabilitzant i estem aplacant la corba”, ha afirmat. En aquest sentit, ha volgut llançar un missatge d’esperança encara que ha incidit en què “això és bo, però no suficient. Necessitem doblegar la corba”.

La responsable de Sanitat ha insistit “en la necessitat de continuar unint esforços perquè entre tots, administració i ciutadans, aconseguim doblegar la corba”, recordant que “l’ús de la màscara és obligatori fins i tot quan estem en un bar, sempre que no estiguem consumint”.

LA MILLOR TAXA D’INCIDÈNCIA DE LA PENÍNSULA

Segons les últimes dades, la taxa d’incidència acumulada en els últims 7 dies en la Comunitat Valenciana és de 91,93 casos per cada 100.000 habitants. En el cas dels últims 14 dies es parla d’una taxa de 284,29 casos. En totes dues situacions s’està per davall de la mitjana nacional. A Espanya les xifres són de 200,83 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies i de 470,26 en els últims 14 dies,

“Tenim la millor xifra de la península”, ha assenyalat Barceló. No obstant això, assegura que les dades disten “molt de ser els que ens agradaria”. “Ja hem vist en alguna ocasió que es poden donar situacions en les quals els casos comencen a baixar per a després tornar a pujar”, ha declarat.