La Comunitat Valenciana mantendrá su cierre ante el auge de la pandemia
Agentes de la Policía Local de Valencia durante el toque de queda. / FOTO: Policía Local

La Comunitat Valenciana té dos opcions: tornar a les restriccions o implantar el passaport covid. Així de contundent ha sigut la consellera de SanitatAna Barceló, en parlar sobre l’actual situació de la pandèmia.

El coronavirus continua avançant amb un repunt de casos i hospitalitzacions tant a nivell nacional com autonòmic. Davant aquesta situació, les administracions treballen ja per a evitar una onada com la viscuda el passat Nadal.

O anem a restriccions o podríem anar a una altra solució com és la del passaport. Com va dir el president, les restriccions són dures i portem molt temps amb elles. Així que ho valorarem en funció de la informació que disposem al final de la setmana”, ha assenyalat Barceló.

La consellera s’ha pronunciat així a Alacant on ha presentat els pressupostos en matèria sanitària per a la província. Barceló s’ha mostrat posicionada pel passaport i ha avançat que la Generalitat continua treballant en això.

Entre els primers passos donats per a estudiar la seua implantació, ha tingut lloc una reunió amb l’oci nocturn, els comerciants i les grans superfícies. A més, encara està pendent una trobada amb els hostalers valencians previst per a la setmana vinent.

Respecte a com seria el funcionament del passaport, la consellera no ha donat detalls. “Estem veient la possibilitat d’adoptar aquesta decisió i en quins espais, si s’aprovara, hauria d’implantar-se”.

Barceló ha matisat que el Consell no prendrà cap decisió “encara”. L’objectiu és analitzar el comportament del coronavirus aquesta setmana. Per a això, ha matisat que es valorarà tant la incidència acumulada com les hospitalitzacions, dos xifres que ja han augmentat.

PUIG NEGA NOVES RESTRICCIONS PER ALS VACUNATS

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. El líder del Consell ha anunciat que serà la setmana vinent quan es realitze l’aprovació del passaport covid.

Estem intentant fer les coses de la millor manera possible per a no caure en cap mena de contradicció jurídica. Per tant, estem plantejant, des de la perspectiva del que creiem que és l’interès general, una limitació d’accés a determinats espais a persones que no s’han vacunat.

Puig ha sigut clar en assenyalar que una vegada entre en vigor “hi haurà espais on els no vacunats no entraran”. Aquest ha apuntat al fet que amb el passaport covid no hi haurà noves restriccions. “En aquest moment, la nostra voluntat és que no hi haja restriccions. La nostra voluntat és actuar amb tots els instruments que tenim”, ha sentenciat.