autobuses

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha reforçat les mesures especials contra la covid-19. L’objectiu és minimitzar el risc de contagi en el transport públic davant l’augment de contagis a la ciutat.

Segons un informe de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), el risc de contagi actualment en el transport públic és de menys de l’1%. L’estudi assenyala que això es deu principalment a l’ús obligatori de les mascaretes. També incideix en punts com la neteja i desinfecció diària a més dels sistemes de ventilació i renovació de l’aire.

LES 4 MESURES CLAU DE L’EMT

  1. PROHIBIT MENJAR O BEURE. L’ús de la mascareta obligatori és clau per a garantir que l’autobús continue sent un espai segur. Per això es prohibeix llevar-li-la per a realitzar qualsevol activitat com parlar, menjar o beure.
  2. PROHIBICIÓ DE TANCAR LES FINESTRETES. L’EMT també ha reforçat la ventilació en els autobusos. Aquesta es garanteix amb els sistemes de renovació de l’aire i l’obertura de portes cada molt pocs minuts en les parades. A més, tots els vehicles circulen ara amb les finestretes obertes per a reforçar la ventilació. S’ha col·locat cartelleria en els vehicles per a informar de la prohibició de tancar o manipular les finestretes amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi.
  3. CONTROL D’AFORAMENT. Des de l’inici de la pandèmia els conductors han realitzat un control de l’ocupació en els autobusos per a respectar les limitacions d’ocupació fixades pel Govern. D’aquesta manera, durant la pandèmia els autobusos municipals han estat molt lluny de la seua capacitat tècnica normal, és a dir, aproximadament 80 persones en un autobús estàndard i 130 en un articulat. Actualment, encara que les autoritats no obliguen a reduir l’aforament en els autobusos, EMT València manté el control de la capacitat dels seus vehicles en un màxim de 45 persones en els autobusos normals i 70 en els articulats amb l’objectiu de reforçar la seguretat de les persones usuàries.
  4. HIGIENE I DESINFECCIÓ. L’empresa municipal també manté altres mesures com el reforç dels protocols de neteja i desinfecció diària. Especialment es netegen les zones de major contacte per als passatgers.