Ximo Puig:
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en rueda de prensa.

La Comunitat Valenciana podria continuar tancada fins al 9 de desembre. Així ho ha anunciat avui el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant la seua visita a l’empresa BP a Castelló.

El líder del PSPV ha valorat l’evolució de la pandèmia en el territori valencià i considera que “la normalitat aconsella que es continue en aquesta situació de perimetración”.

No obstant això, segons el cap del Consell, la decisió encara ha de valorar-se. A més, aquesta mesura implicaria mantenir les restriccions decretades el passat 6 de novembre. “La idea seria intentar anar fins al 9 de desembre amb les mesures actuals implantades”, ha anunciat Puig.

Cal recordar que les últimes restriccions van suposar una reducció d’aforaments al 50% tant en botigues com en hostaleria. D’altra banda, les reunions continuaran limitades a un màxim de sis persones, entre moltes altres mesures.

LA SITUACIÓ DE L’UCI PREOCUPA

Amb quasi mig miler de nous contagis notificats per la Conselleria de Sanitat, la situació sanitària de la Comunitat Valenciana marcada per la pressió hospitalària ha obligat a plantejar la pròrroga del tancament perimetral.

El control de la pressió hospitalària és un factor determinant per a controlar la pandèmia. En la Comunitat Valenciana, 283 llits UCI estan ocupades actualment enfront de les 82 del dia 16 d’octubre. Això suposa més del triple en qüestió d’un mes. En cas que les UCI arribaren al 100% de la seua ocupació es necessitarien quasi 1.000 infermers més, segons estima el Consell General d’Infermeria (CGE).