La Comunitat Valenciana arranca la desescalada de la cuarta ola: nuevos horarios y restricciones
Agentes de la Policía Local de Valencia en el operativo de la Nit de la Cremà. / PLV

La primera fase de la desescalada ja ha començat i estarà activa fins al 27 de setembre. Aquesta mitjanit ha entrat en vigor el nou marc regulatiu de la pandèmia a nivell autonòmic. Així, la Comunitat Valenciana ha fet un pas avant en la finalització de la quarta ona, cinquena nacional, i ha iniciat un escenari renovat de restriccions.

A partir de hui hi ha dos novetats clares: el fi del toc de queda i la reobertura de l’oci nocturn. Així ho manifestava aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la Mesa Interdepartamental. Segons aquest, la desescalada és una “obertura segura, progressiva i gradual”. L’objectiu és continuar reduint la transmissió del virus i avançar en la immunitat de grup.

En concret, l’aforament màxim dels locals d’oci nocturn serà del 50% en interior; es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions; no es permetrà el ball; i la hora màxima de tancament serà les 3 de la matinada, podent-se realitzar l’última consumició a les 2.30 hores.

D’altra banda, també decau la prohibició de celebrar reunions socials amb un màxim de 10 persones. A més, en l’hostaleria s’incrementa l’ocupació de taules. Ara en interior es passa de 6 a 8 comensals encara que en terrasses es manté el límit en 10 persones per taula. Així mateix, només es permet l’ús de la barra únicament per a retirada de consumicions.

Las 6 nuevas restricciones de la desescaladaDESESCALADA EN ELS ESDEVENIMENTS DE LA COMUNITAT

Quant a la celebració d’esdeveniments multitudinaris, en interior es manté l’aforament del 50%, amb un màxim de 1.500 persones; i en el cas que es puga dividir l’espai per sectors, es permetrà un màxim de dos sectors de fins a 1.000 persones cadascun.

En els esdeveniments a l’aire lliure, l’aforament màxim s’incrementa al 75% amb fins a les 3.000 persones. Dit limite s’incrementa en el cas de poder establir divisions de l’espai. En aquestes situacions podria haver-hi fins a cinc sectors de 1.000 persones cadascun.

Respecte de les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional i la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), si se celebren en pavellons coberts l’aforament màxim serà del 40% amb un límit de 4.000 persones; i en espais oberts l’aforament s’incrementa fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.