Imagen de las pinturas de San Nicolás Foto: @Cristina_Peraino

Si encara no eres dels afortunats que han pogut apreciar els secrets que amaga l’anomenada “Capella Sixtina” valenciana, des d’octubre, la Parròquia de Sant Nicolás ha ampliat la seua oferta cultural i t’ofereix la possibilitat de realitzar una visita premium.

A més de l’explicació dels frescos de la volta i les seues diferents capelles, ara els divendres, gràcies a la visita és possible realitzar la pujada a la part superior de les cúpules de la Capella de la Comunió, l’Aula Capitular i les façanes gòtiques.

La Capella de la Comunió va ser recuperada després de quasi nou mesos de treball en el qual es van solucionar els problemes d’humitat que afectaven l’edifici i a la decoració de l’interior de la capella: pintures murals i de cavallet, daurats, estucs i ceràmiques que s’havien vist afectats pel pas del temps, la brutícia i la humitat.

Ara és possible accedir a visitar la part superior de les cúpules i veure l’entramat constructiu que les sustenta. En el pla arquitectònic, es van intervindre les humitats permetent la millor ventilació de l’estructura i es van reparar les cobertes. Això va permetre descobrir grafitis sorprenents en la zona intermèdia entre les cobertes i les cúpules que també poden contemplar-se en aquesta visita cultural.

Part superior de la cúpula Foto: Parroquia de San Nicolás

Una altra intervenció que va oferir sorpreses i ha suscitat gran interés és la realitzada en la façana sud de l’església, que recau en la plaça de Sant Nicolás: després dels murs alçats en el segle XIX seguint la tendència neogòtica, es conserva l’antiga façana original medieval de Sant Nicolás que ha vist la llum després de la intervenció arquitectònica. En la visita que es fa cada divendres també s’inclou l’explicació d’aquestes façanes.

L‘Aula Capitular és un dels espais més especials i desconeguts de la Parròquia. Durant segles, un Capítol de Beneficiats triava en aquest lloc cada dos anys al vice-rector de Sant Nicolás, des que el papa Calixt III (Alfonso de Borja) així ho decidira.

En aquesta visita, amb la companyia d’un guia expert, ens endinsarem en el cor de Sant Nicolás i descobrirem les grans obres d’art que conserva en el seu interior. La visita Premium es realitza cada divendres a les 17 hores i requereix reserva prèvia. Per a més informació i reserves: 963 913 317.