CRISTINA CORREDERA. L’estructura gòtica del segle XV conviu amb la decoració barroca del segle XVII en el tempo valencià de Sant Nicolás.

L’arquitecte i escultor Juan Bautista Pérez Castiel remodela els àngels que subjecten les cornises. I els deixa en mat en lloc de donar-li la lluentor pròpia del barroc per a anar d’acord amb l’acabat dels frescos.

L’única cosa que brilla són les cartel·les fetes amb pa d’or, missatges teològics en llatí amb els vol deixar constància del que està passant perquè els fidels ho sàpien.

El pintor Dionís Vidal deixeble d’Antonio Palomino és un gran retratista i el seu estil queda clarament reflectit en aquest temple.

Per què es compara amb la Capella Sixtina?

Rep aquest nom ja que el restaurador de la capella Sixtina Gianluigi Colalucci,i assessor dels restauradors de Sant Nicolás, la va batejar com la Capella Sixtina valenciana en veure la com havia quedat en l’última fase de la reparació.

L’església de Sant Nicolás està en el mapa, ha transcendit a nivell internacional. Les estadístiques demostren que cada vegada hi ha més visitants de tot el món.

Per a descobrir aquesta joia pictòrica i arquitectònica valenciana no hi ha més que alçar la mirada al cel de sant Nicolás.