Todo lo que debes saber si este verano tienes que ir a un aeropuerto
Un grupo de jóvenes a su llegada al Aeropuerto de Palma de Mallorca. / EFE.
Un dels joves contagiats de el ‘macrobrote’ de Mallorca està en l’UCI a causa del coronavirus. El xic de 18 anys va viatjar al costat dels seus companys d’institut a l’illa després de la finalització de la Selectivitat on va romandre una setmana.

Segons ha publicat el diari Levante EMV, el jove va ingressar en crític dijous passat 24 de juny coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Des de llavors roman en l’UCI i es desconeix la seua evolució.

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que es tracta d’un dels centenars de joves valencians contagiats a Mallorca. El grup d’Elx va viatjar a l’illa el passat 12 de juny en Ferri per a passar una setmana, concretament fins al dia 18.

Tots van romandre en el mateix hotel coincidint amb estudiants d’altres autonomies. A més, es van ajuntar amb joves de diferents instal·lacions hoteleres en coincidir en diverses festes i en un festival de Reggaetón.

Des de llavors, els viatges de fi de curs estan en el punt de mira de les autoritats sanitàries. Fins al moment són més de 1.160 persones de tota Espanya contagiades a causa del macrobrote. A aquesta xifra se suma un total de 5.126 estudiants guardant quarentena.

En la Comunitat de Madrid també han saltat les alertes. L’autonomia compta amb 493 preuniversitaris contagiats. Aquests han passat el coronavirus a 33 persones dels seus entorns i el pare d’un d’ells està hospitalitzat.