13 jóvenes del 'macrobrote' de Mallorca dan positivo al entrar en Valencia
El grupo de jóvenes a su salida del hotel de Mallorca. / EFE

El ‘macrobrote’ de Mallorca continua deixant contagiats de tota Espanya. Un total de 13 dels 118 joves que aquest dijous van abandonar l’illa amb rumb a València han donat positiu en coronavirus.

Els estudiants preuniversitaris van embarcar en un ferri de Baleària a les 10.00 hores. Tots ells van ser aïllats en una zona del vaixell per a no mantenir contacte amb altres passatgers ni la tripulació. A més, van estar acompanyats per agents de la Policia Nacional i dues infermeres durant tot el recorregut.

Va ser al voltant de les 17.00 quan els joves (77 andalusos, 20 gallecs i 21 madrilenys) van tocar terra. El Port de València els va rebre amb un dispositiu coordinat per la Generalitat utilitzant els mitjans facilitats per les tres autonomies d’origen dels estudiants.

En baixar del vaixell, els estudiants van accedir a uns autobusos noliejats per les seues comunitats autònomes. Ja en ells, es van dirigir a unes carpes on van formar files per a sotmetre’s a una nova prova del coronavirus. Després dels resultats, on 13 van ser positius, els autobusos van posar rumb a les llars dels joves on completaran la quarentena restant per ser contactes estrets de contagiats.

En el cas dels 13 positius (8 andalusos i 5 gallecs) el viatge va ser diferent. Set dels joves d’Andalusia van tornar en un autobús bambolla per a aïllar-se del grup gran i el vuitè va ser arreplegat a València per un cotxe familiar. Respecte als joves de Galícia, la Xunta va parlar amb les famílies dels estudiants per a explicar-los el protocol marcat.

16 JOVES HOSPITALITZATS A MALLORCA

De moment, el Ministeri de Sanitat ha comptabilitzat més de 1.800 positius del macrobrote. A aquesta xifra se sumen altres 6.000 persones guardant quarentena en 12 autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana.

A Palma de Mallorca, origen de brot, encara queda prop d’un centenar d’estudiants aïllats. L’últim balanç apunta a 80 joves contagiats guardant quarentena a l’hotel Palma Bellver. No obstant això, hi ha 16 d’ells hospitalitzats al Son Espases.