El Port de València es convertirà hui a la porta d’entrada a la península dels 175 estudiants de tota Espanya que es trobaven aïllats a l’Hotel Bellver de Palma de Mallorca a conseqüència del macrobrote. L’abast d’aquest ha assotat a gran part del país perquè afecta a 11 autonomies. Són més de 1.500 estudiants contagiats i al voltant de 5.000 persones confinades per contacte estret.

Va ser diumenge passat quan Balears va optar pel confinament dels joves que gaudien del seu viatge de fi de curs a l’illa. L’objectiu era evitar la seua dispersió per Palma de Mallorca per a frenar l’avanç del coronavirus.

No obstant això, el dimecres a la vesprada una jutgessa va anul·lar la mesura de la Conselleria de Salut. Aquesta va donar llum verda a eixir a tots aquells joves que disposaren d’una prova negativa en coronavirus.

La decisió judicial va ser rebuda amb alegria per part dels estudiants i fins i tot prop d’una vintena van aprofitar l’anunci per a abandonar l’hotel. Per contra, el Govern balear va declarar la seua “discrepància” amb la resolució. Van assenyalar que la mesura posava “en perill la salut dels altres 1,2 milions de ciutadans que viuen en Balears”. Per això, van avançar que recorreran davant el Tribunal Superior de Justícia.

ELS ESTUDIANTS VIATGEN EN UN FERRI BURBUJA

Malgrat les discrepàncies, el Govern s’ha vist obligat a actuar conforme el marcat per la Justícia. Per a això ha habilitat un ferri bambolla en el qual els adolescents romandran aïllats de la tripulació i de la resta de passatgers. A més, durant tot el trajecte estaran acompanyats per dues infermeres, Policia Nacional i agents de seguretat.

El vaixell ha salpat a les 10 hores i té previst atracar en la capital del Túria a les 17 hores. Una vegada arriben a València, serà cada autonomia la que es responsabilitze del trasllat dels estudiants fins a les seues ciutats d’origen. No obstant això, en desembarcar hauran de sotmetre’s a un nou test d’antígens.

Malgrat la decisió de la jutgessa, no tots els estudiants han tingut permís per a viatjar en el ferri. Hi ha 77 adolescents que es mantenen confinats a l’hotel de Mallorca en estar contagiats. La xifra ha crescut en les últimes hores i és que s’han notificat tres nous positius. Els casos s’han detectat en realitzar-se una segona PCR de control.