Sanidad pide suspender los viajes de fin de curso a Mallorca por los macrobrotes de contagios
Aeropuerto de Mallorca |EFE

Els viatges de fi de curs a Mallorca estan en el punt de mira de les autoritats sanitàries. Prop de 400 estudiants preuniversitaris han donat positiu en coronavirus després de realitzar el tradicional viatge festiu amb el qual es posa fi a la Selectivitat.

Davant l’extensió de la COVID-19 per nombroses autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana, el Ministeri de Sanitat s’ha vist obligat a prendre mesures. A partir d’ara es consideraran “contactes estrets” a tots els estudiants que estiguen realitzant viatges de fi de curs.

En arribar al lloc de residència, seran obligats a sotmetre’s a una Prova Diagnòstica d’Infecció Activa (PDIA). Mentre esperen els resultats, hauran de guardar quarentena domiciliària durant 10 dies. Encara que siguen negatius, Sanitat aconsella realitzar una segona prova a les 24/48 hores.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat també ha recomanat suspendre tots els viatges de fi de curs programats. Aquests viatges no són visites turístiques a l’ús. Durant un període de 5 a 10 dies, centenars de joves es donen cita en els mateixos hotels per a gaudir de festes multitudinàries; botellones; eixides nocturnes, etc.

Hui dia són 394 els contagiats en els viatges a Mallorca. Madrid és l’autonomies amb més casos (245) però 32 d’ells són joves d’Elx. No obstant això, el perill no acaba ací. Sanitat ha alertat que hi ha “risc de transmissió alt” a l’entorn d’aquests joves. Per això, persones que no han assistit a aquests viatges però que tenen contacte estret amb els estudiants també podrien veure’s contagiades.