La Comunitat amplía las reuniones sociales en casas, bares y terrazas

La Comunitat Valenciana arrancarà en menys d’una setmana l’última fase de la desescalada. El pròxim dilluns 12 d’abril acabarà l’actual decret sobre la regulació del coronavirus per a donar pas a un nou que s’allargarà fins al diumenge 25 d’abril.

La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 s’ha reunit avui per a decidir quins seran els últims passos a donar en la desescalada cap a la nova normalitat.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha sigut el responsable d’anunciar les novetats. Segons ha assenyalat, hi ha tres principals canvis afectaran l’hostaleria, esport i reunions socials.

La resta de mesures seguiran en vigor com és el toc de queda o el tancament perimetral. Aquestes es mantindran de moment fins al 9 de maigdata en la qual finalitza l’estat d’alarma. Totes les altres restriccions es revisaran en una nova Mesa Interdepartamental prevista per al dijous 22 d’abril.

Es tracta d’una xicoteta obertura que mantindrà la línia de “màxima prudència” adquirida pel Consell en els últims mesos. L’objectiu és mantenir la Comunitat Valenciana amb la incidència acumulada més baixa d’Espanya mentre s’avança en la campanya de vacunació.

LES 3 NOVES MESURES DE LA DESESCALADA

  1. Dins de les cases es permetrà la reunió de dos grups de convivència.
  2. Reunions en exterior de fins a 6 persones. La mesura també afectarà l’hostaleria amb taules de fins a 6 comensals; i a l’esport amb grups de sis.
  3. Es flexibilitzen les condicions per a visitar les residències de majors ja immunitzades.