Claves de la reapertura de la hostelería: cuándo servirán en el interior, en qué horario y con cuántos comensales
Una camarera atiende a dos comensales en el primer día de reapertura de terrazas tras la tercera ola. / EFE

La fi de la sisena ona està un pas més a prop amb l’arrencada de la nova desescalada. Hui la Comunitat Valenciana ha arrancat una nova etapa de la pandèmia amb la supressió de les principals restriccions.

Des d’aquesta mitjanit ja no és necessari utilitzar el passaport COVID en tots els establiments. A partir d’ara només serà necessari per a accedir a les residències i centres socials. L’objectiu de mantenir la mesura és protegir a la població més vulnerable.

Per a mantenir l’obligatorietat del passaport en aquest cas, la Generalitat sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la seua autorització. De moment, la mesura continua vigent fins al 28 de febrer, data fins la qual ja estava autoritzada.

D’altra banda, avui també canvien les restriccions en l’hostaleria. Decau la limitació de deu comensals màxim per taula. A més, s’elimina la separació de metre i mig entre les taules dels locals.

No obstant això, hi ha altres restriccions que sí que es mantindran actives fins a un altre avís. D’una banda, la mascareta continuarà sent obligatòria en espais interiors. A més, també s’haurà de portar en exteriors si no pot garantir-se la distància de seguretat i hi ha aglomeracions.

De la mateixa manera, seguirà la prohibició relacionada amb el tabac. Els comensals de les terrasses de bars i restaurants no podran fumar en elles.

PUIG: “LA COMUNITAT INICIA UN NOU TEMPS”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va ser el responsable d’anunciar aquest dilluns tots els nous canvis. Segons va assenyalar, la Comunitat Valenciana “comença un nou temps” amb la “vacuna, mascareta i sentit comú” com les tres “grans defenses per al nou cicle”.

Així mateix, va assegurar que es mantindrà especial vigilància sobre la COVID persistent i sobre els efectes en la salut mental. A més, va insistir que la pandèmia “no ha acabat”. Per això, va apel·lar a mantenir la prudència en un nou cicle de “reactivació post-pandèmia”.

De la mateixa manera, va destacar que durant la pandèmia la Generalitat ha adaptat les mesures a les necessitats de cada moment. Així, l’objectiu del Consell continuarà sent “no mantenir les restriccions més enllà del necessari”. Per això, i donada l’evolució “favorable” de la pandèmia, i l’avanç “substancial” en la vacunació, el president va justificar la supressió de les mesures restrictives.