La Comunitat Valenciana entra en un nuevo escenario de restricciones
Un grupo de amigos pasea por la calle Marqués de Sotelo de Valencia.

El coronavirus torna a augmentar el nombre de contagis tant a nivell nacional com en la Comunitat Valenciana. El auge de casos, acompanyat d’un increment de les hospitalitzacions ha encès les alarmes entre els experts epidemiològics. Aquests parlen ja sobre la possibilitat d’estar entrant en una setena ona de la pandèmia.

Segons els últimes dades del Ministeri de Sanitatla incidència acumulada en majors de 60 anys és de 813,22 casos per cada 100.000 habitants. Des del mes de març, aquesta xifra és l’única que ofereix amb regularitat el Govern pel que es desconeix l’abast total del virus.

El passat l’1 d’abril, abans de les vacances de Setmana Santa i de la retirada de màscares, Espanya comptava amb una IA >60 de 459. Per tant, avui dia la diferència ja és superior als 350 punts suposant una pujada del 77%. A més, hi ha tres autonomies que han superat els 1.500 casos que indiquen un “risc alt”: Navarra (1.841); Murcia (1.629; i La Rioja (1.507).

MÉS HOSPITALITZACIONS I DEFUNCIONS PER CORONAVIRUS

En el cas de la Comunitat Valenciana, la incidència acumulada es manté en 703,17. La xifra representa un augment del 51,5% des de primers d’abril quan s’estava en 463,96. A més, hi ha 639 persones hospitalitzades i un total de 40 pacients amb coronavirus es troben en l’UCI. Aquestes dades tornen a suposar un augment perquè abans de la Setmana Santa les hospitalitzacions rondaven els 200 pacients.

Finalment destaca l’indicador de les taxes de defunció. Les dades de Sanitat reflecteixen que en l’última setmana van morir 234 espanyols a les mans del coronavirus, 20 d’ells de la Comunitat.

Davant aquest panorama els experts parlen ja d’una setena ona de la pandèmia. A més, la Unió Europea ha recomanat començar la vacunació dels majors de 80 anys amb una quarta dosi de reforç.