Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

El pont de Sant Vicent Ferrer arriba a la Comunitat Valenciana amb inestabilitat. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la arribada d’una nova borrasca amb pluja i fortes ratxes de vent que obligaran a activar les alarmes.

Per a aquest divendres s’esperen intervals nuvolosos al principi, tendint a la vesprada a nuvolós. A més, no es descarten ruixats durant la segona meitat del dia, molt probables en la meitat nord-oest. Les temperatures no patiran canvis significatius amb màximes que superaran els 20° en el litoral.

Cara al dissabte s’activarà una doble alerta groga. La primera arrancarà en tot el litoral alacantí on hi ha risc per fenòmens costaners durant tota la matinada. S’espera vent del sud-oest força 7 amb ones de tres metres fins a les primeres hores del matí. A partir de llavors es desactivarà l’avís per a traslladar-se a l’interior de València. L’alerta romandrà activa tota la jornada per risc a fortes ratxes de vent que podrien aconseguir els 80 km/h.

Al marge del vendaval, el dissabte arrancarà amb precipitacions febles, tendint a intervals nuvolosos al final del dia. Les temperatures mínimes aniran en lleuger ascens encara que les màximes baixaran lleugerament sent més acusat a l’interior on rondaran els 14-17°.

Per al diumenge tornarà la calma i estabilitat anticiclònica. En el terç nord de València hi haurà intervals nuvolosos sense descartar ruixats febles i dispersos a l’interior. En la resta, el dia estarà poc nuvolós o buidat. Les temperatures mínimes no viuran canvis significatius i les màximes pujaran fins als 24°.

El pont finalitzarà regnant el bon temps en la Comunitat. Aemet anuncia cels poc nuvolosos o buidats en general. Les temperatures a penes variaran i les màximes es mantindran per damunt dels 20° per a acomiadar la Pasqua amb sol i calor.