Las Policías Local y Nacional crean un grupo específico para actuar en Orriols
Agentes de la Policía Local de Valencia en un operativo.

El nivell de delinqüència a la ciutat de València segueix en augment. Així ho ha alertat el últim balanç de criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior. Aquest arreplega l’evolució de la criminalitat a Espanya registrada durant els primers nou mesos de l’any.

Segons les dades, la delinqüència a València ha crescut un 36,5% mentre que a nivell autonòmic el creixement és del 16,7%. Les dades resulten cridaners si es comparen amb la mitjana nacional, la qual únicament ha crescut un 8%. A més, la capital del Túria és la ciutat espanyola on més ha augmentat la delinqüència. En ciutats com Barcelona ha baixat un 2,9%; a Sevilla ha descendit un 0,5%; i a Madrid només ha pujat un 9%.

L’informe arreplega que s’han comès un total de 38.302 delictes en els nou primers mesos de l’any. La xifra significa una mitjana de més de 4.200 delictes al mes i 141 delictes cada dia.

El tipus de criminalitat que més ha pujat ha sigut el de robatoris amb força en domicilis. Mentre en 2020 van ser un total de 756 robatoris, aquest 2021 la xifra ha arribat a 1.347, és a dir, un 78,2% més. També destaca la xifra de furts a nivell genèric perquè han passat de 8.586 a 14.318, un 66,8% més.

Quant a les agressions sexuals, aquestes han augmentat en totes les seues variants. Enguany s’han produït fins a 39 agressions amb penetració, quatre més que en 2020. A més, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual han augmentat un 61,9% sent un total de 348. Respecte a la resta de delictes contra la llibertat i indemnitat sexual també hi ha hagut un creixement i s’han disparat un 67,9% arribant fins als 309.

CATALÁ: “LA DELINQÜÈNCIA SEGUEIX SENSE FRE A VALÈNCIA”

Des del Partit Popular valencià han denunciat la situació. “La delinqüència puja sense fre a València i cal parar-la ja. A Ribó se li ha anat de les mans la inseguretat a la ciutat i no es prenen mesures“, ha criticat la portaveu del Grup Popular, María José Catalá, en un comunicat.

Catalá ha titllat de “molt greu” que València siga la ciutat d’Espanya on més ha augmentat la delinqüència. De la mateixa manera, assenyala que és una situació “molt preocupant” que requereix de solucions. Per això, la popular ha sol·licitat a la delegació del Govern que intervinga.

“El Govern de Ribó (Compromís) i PSOE han rebutjat sistemàticament les desenes de mesures que ha plantejat el Grup Popular en plens i comissions. L’última d’elles va ser la moció presentada en el ple del mes passat on es demanava la creació d’una unitat específica contra el botelló i la convocatòria de les bases de la Policia Local de València de 2020 i la de 2021“, assegura Catalá.  

“Ribó i el regidor de Policia Local, Aaron Cano, ja arriben tard. Han perdut molt de temps per a dotar a la Policia Local dels mitjans i personal necessaris per a evitar el creixement de la inseguretat ciutadana. Enguany s’ha disparat un 38% els actes delictius a la ciutat. Són dades molt preocupants i per això més que mai és necessari activar les oposicions“.

“Els valencians necessitem que es trenque aquesta tendència d’increment, que la ciutat torne a uns índexs més baixos i que els veïns es tornen a sentir-se segurs i això s’aconsegueix aplicant mesures immediates, recorrent a l’ajuda d’altres cossos policials i fent un treball coordinat”, ha conclòs Catalá.