Detienen al Spiderman de Valencia, el joven que robaba escalando edificios del centro

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a un jove de 18 anys. Aquest està acusat de presumpte autor de quatre delictes de robatori amb força en interior de domicili. Pel que sembla, el jove accedia mitjançant escale a diversos habitatges situats en el centre de la ciutat. A més, quan procedia als robatoris les víctimes es trobaven a l’interior. Això posa fi a una nova onada de robatoris en el centre de València. 

Els fets que se li imputen al jove van ocórrer entre el 24 i el 28 de setembre, en horari nocturn. Els agents van esbrinar el modus operandi que va utilitzar en tots els robatoris que va perpetuar. Es basava en el accés mitjançant escale als domicilis, grimpant per les façanes, encimbellant-se l’autor a reixes o canonades.

Ho feia per a aconseguir arribar fins als balcons o finestres dels habitatges. Les finestres o balcons per les quals entrava es trobaven oberts a causa de les altes temperatures. A més, el sospitós no tenia objecció a entrar en els pisos amb els seus habitants a l’interior i sostraure diversos objectes mentre aquests dormien.

Després de diverses gestions realitzades, els policies han identificat i localitzat al presumpte autor d’aquests fets. La condemna que se li imputa és de quatre delictes de robatori amb força. Així mateix, els agents van practicar un registre en l’habitatge de l’arrestat.

La propietat en la qual residia el jove lladre era un pis ocupat. En aquest habitatge van trobar i van intervenir una gran quantitat de material electrònic, com a telèfons mòbils, ordinadors, videoconsoles, càmeres fotogràfiques i auriculars. També es van trobar joies i rellotges de gran valor, efectes que presumptament hauria sostret dels habitatges. Alguns d’aqueixos objectes ja han sigut retornats als seus legítims propietaris.

El detingut compta amb diversos antecedents policials i es troba en situació irregular a Espanya. Ha passat a disposició judicial i s’ha decretat el seu ingrés a la presó.