Goya
Silvia Abril y Andreu Buenafuente durante la ceremonia de los Goya en Sevilla.

A falta de conèixer les seus una cosa sí que és segura: les dos pròximes cerimònies dels Premis Goya viatjaran per Espanya. Així ho va publicar recentment el diari El País en un article en el qual asseguraven que l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya es troba tancant les negociacions perquè la nit més important del cinema espanyol arribe a Màlaga en la pròxima edició.

Encara que es desconeix quan es realitzarà l’anunci oficial, l’objectiu és que tinga lloc este mes de juliol ja que la presidència de l’Acadèmia té previst reunir-se abans de l’arribada d’agost, un fet que coincidiria amb el cas de Sevilla i és que va ser a mitjan juliol de 2018 quan es va fer públic el trasllat dels premis a la capital andalusa.

A més de Màlaga, València sona amb força per als Goya 2021 ja que la celebració de la gala coincidiria amb el centenari del naixement de Luis García Berlanga, cineasta valencià cofundador de l’Acadèmia de Cinema i president d’honor de la mateixa des de 1986 fins a 2010.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, va ser una de les responsables a iniciar els tràmits de negociació amb professionals del sector audiovisual el mes de febrer passat assegurant voler celebrar el centenari de Berlanga “amb magnificència”. L’objectiu de Gómez és continuar avançant en les negociacions i optar a altres trobades cinematogràfiques com els premis Feroz o la Trobada entre Associacions Audiovisuals d’Espanya i Portugal.

Respecte als presentadors, és ràpid per a saber qui serien els responsables de conduir la cerimònia a València encara que per a 2020 s’espera la repetició d’Andreu Buenafuente i Silvia Abril al costat de l’equip de El Terrat.