Valencia pierde los Goya 2023
Cate Blanchett, Penélope Cruz y Pedro Almodóvar en los Goya 2022 de Valencia. /

La pròxima cerimònia dels Premis Goya se celebrarà definitivament a Sevilla en lloc de València. El president de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, Mariano Barroso, i l’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, han anunciat que la capital andalusa acollirà la gala dels 37 Premis Goya en el primer trimestre de 2023.

València era una altra de les ciutats que es postulava com a candidata i cercava fer doblet. No obstant això, la Junta Directiva de l’Acadèmia de Cinema ha designat Sevilla com a seu oficial.

Tenim un record excel·lent de la gala que vam fer a Sevilla. Allí comencem a descentralitzar les activitats de l’Acadèmia. A Sevilla també constatem l’afecte de la gent pel nostre cinema. Estic segur que serà una gran gal·la”, ha manifestat Barroso.

Mariano Barroso i Antonio Muñoz en la signatura de l’acord.

L’acadèmic ha recordat que la capital andalusa és la tercera ciutat en nombre d’acadèmics després de Madrid i Barcelona. A més, ha assenyalat que “Andalusia té una indústria audiovisual cada vegada més rellevant”.

Els Goya tornen a la capital sevillana que en 2019 van acollir la reeixida cerimònia de lliurament d’aquests premis en la qual va ser la segona vegada en la història de la institució que els guardons se celebraven fora de Madrid.

“L’extraordinària” collita de cinema espanyol d’enguany es festejarà en la que va ser la primera ciutat de la itinerància dels Goya, on, com a avantsala a la gala, tindran lloc una sèrie d’activitats que culminaran en la que serà la gran nit del cinema espanyol. En un pròxim acte, que tindrà lloc a Sevilla, es comunicaran detalls sobre els Goya 2023.