Valencia podría volver a acoger la gala de los Premios Goya
El Palau de Les Arts de Valencia en la noche de los 36 Premios Goya. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

Aquesta edició dels Premis Goya a València ha sigut un gran espectacle per als amants del cinema. El dissabte 12 de febrer es van congregar nombroses estreles del panorama audiovisual en el Palau de Les Arts per a celebrar la gran nit del cinema espanyol.

L’esdeveniment ha enaltit a València a nivell nacional i internacional. A més, pese a l’aforament més reduït respecte a altres edicions, 1.200 assistents enfront dels més de 3.000 espectadors en cites anteriors, la cerimònia va comptar amb una gran participació de professionals del cinema entre els quals van destacar Cate Blanchett; Penélope Cruz; Javier Bardem o Belén Rueda, entre molts altres.

A més, un altre dels grans atractius de la gala dels Goya va ser la seua proposta visual. Especialment per la il·luminació i estètica del Palau de Les Arts per a mostrar la que ha sigut possiblement la catifa roja més espectacular quant a imatge dels últims anys. Així mateix, la posada en escena de la gala va deixar sorpresos a tots els espectadors per l’arquitectura de l’auditori.

L’ACADÈMIA DE CINEMA ELOGIA LES LABORS REALITZADES A VALÈNCIA

Aquest bon acolliment que ha tingut l’esdeveniment ha fet que València s’haja oferit a repetir la celebració dels Goya. El president de l’Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, ja va anunciar setmanes abans a la gala que era una possibilitat. Va destacar la satisfactòria experiència a la ciutat del Túria i la implicació amb la preparació de l’esdeveniment. Així, està en l’aire la possibilitat que València torne a albergar una nova edició dels Goya.

El que sí que és segur és que l’Acadèmia de Cinema seguirà lligada a la ciutat. Durant la cerimònia, Barroso va anunciar la pròxima celebració del Campus de Diversitat per a projectes de llargmetratge a València. Aquest festival comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i es realitzarà el pròxim estiu.