calor

(ALBA SÁEZ).- Com ja varem informar anteriorment, aquest estiu anava a estar protagonitzat per abundants onades de calor molt intenses i molt prolongades unes amb altres . Aquest cap de setmana ens ha deixat amb temperatures de 35 graus i pel que sembla la intenció de la calor és quedar-se durant uns dies més.

Según informa Aemet, la província de València en alerta groga que arrossega amb temperatures entre 35 i 37 graus des del cap de setmana passat. Aquesta calor intensa ha afectat les altres zones del país.

No solament hem de tenir en compte la calor massiva que persisteix en la Comunitat, sinó que a més és convenient fer un esment especial als possibles riscos que es produïsquen incendis forestals i el nivell de preemergència titllat d’extrem per al dia d’avui, dimecres, que disposa quasi tota la Comunitat Valenciana, a excepció dels litorals de Castelló i València i el sud de la província d’Alacant.

A més, l’Agència Estatal de Metereología ha posat de manifest que la calor dels últims dies comença a esvair, malgrat que encara 11 províncies de 8 comunitats autònomes segueixen en vigor d’avís taronja per valors de fins a 40 graus.

L’Aemet ha advertit del significat d’ambdues alertes; d’una banda amb l’alerta taronja existeixen riscos de fenòmens metereológicos poc habituals i amb cert grau de perill en algunes de les activitats usuals. D’altra banda, amb l’alerta groga no existeix risc metereológico per a la població encara que, no obstant això, pot haver-hi complicacions en realitzar alguna activitat concreta.