355 municipios de la Comunidad Valenciana en alerta por calor extremo
Niños se refrescan en una fuente en Valencia. / JUAN CARLOS CÁRDENAS (EFE)

La calor intensa ha tornat a la Comunitat Valenciana i espera intensificar-se en les pròximes hores. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la activació d’una alerta groga per altes temperatures.

Aquest dimecres el litoral valencià i el sud d’Alacant entraran en risc per màximes que rondaran els 36 graus. Serà a les 13.00 hores quan s’activaran les alarmes i es mantindran fins a la mitja vesprada.

Una situació similar es viurà el dijous amb una alerta groga que de moment només està prevista en el sud alacantí. En el cas de la ciutat de València les màximes baixaran als 31 graus. No obstant això, la zona d’Ontinyent es mantindrà sota la influència de les altes temperatures amb 36° de màxima.

NITS DE CALOR I FINS A 38º EL CAP DE SETMANA

La Conselleria de Sanitat també ha declarat avui l’alerta sanitària a la Ribera Alta. A més, ha advertit que aquest dimarts es registrarà una nit equatorial a més de 25 graus en municipis de La Marina Alta; La Marina Baixa; L’Alacantí; La Ribera Alta; La Ribera Baixa; El Baix Maestrat; L’Alcalaten, La Plana Alta, La Plana Baixa, La Vega Baja, La Canal de Navarrés, La Safor, Los Serranos, El Camp de Túria, La Hoya de Buñol, El Camp de Morvedre, El Comtat, La Vall d’Albaida, El Alto Palancia i el Vinalopó Mitjà.

Cara a el cap de setmana les alertes podrien intensificar-se. El divendres s’esperen màximes de 35º a la ciutat de València i de 36º en el litoral de Gandia i Ontinyent. El dissabte els mercuris podrien suavitzar-se amb un lleuger descens que a penes durarà unes hores. Per al diumenge les previsions apunten a temperatures de fins a 38° tant en la capital del Túria com a l’interior de la província, una situació que encara podria prolongar-se en la setmana de la tornada al col·le.