Tormenta eléctrica en Massamagrell durante el paso de la borrasca atlántica. /

La província de València ha començat el dia amb un cel nuvolós o cobert en gran part del territori. Els restes de l’huracà Danielle van començar a notar-se a última hora del dilluns amb unes precipitacions que es mantindran al llarg de la jornada de hui.

Segons les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest dimarts són probables ruixats i tempestes a l’interior nord la segona meitat del dia. A més, aquestes precipitacions podran ser localment fortes o estendre’s d’una manera més feble i dispers.

Aquest canvi en el temps és conseqüència de l’huracà Danielle. Les restes d’aquest fenomen es van convertir fa uns dies en una borrasca atlàntica amb forts vents i precipitacions. Encara que va arrancar a Galícia, la borrasca ha anat cobrint gran part de la Península fins a arribar a la costa llevantina.

La localitat de Meliana sota la tempesta elèctrica del dilluns. / JESÚS MARTÍNEZ (TWITTER)

Davant el gir meteorològic, Aemet ha decretat l’alerta groga a l’interior nord de València i la província de Castelló. El nivell de risc respon a una doble alerta. D’una banda, les pluges podrien deixar fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. A això se suma un risc per tempestes que poden anar acompanyades de calamarsa i fortes ratxes de vent.

Al marge de l’aigua, les restes de l’huracà Danielle porten també un descens de les temperatures. Encara que a València no es viurà una baixada dràstica amb màximes de 29º, a l’interior els mercuris baixaran fins als 24º.

Cara al dimecres s’espera una estabilització del temps ja sense precipitacions. No obstant això, la resta de la setmana encara podria viure episodis de ruixats febles i temperatures mínimes de fins a 13°.

AIXÍ HAN SIGUT LES PRIMERES HORES DE LES RESTES DE DANIELLE

A última hora d’aquest dilluns va començar el pas la borrasca atlàntica per la Comunitat Valenciana. Les zones de l’interior van ser les més afectades amb tempestes que van provocar pedregades en la zona de la Foia Bunyol. A més, es van registrar fortes ratxes de vent que van arribar a aconseguir els 70 km/h a Utiel.

Segons ha detallat Aemet, atès que les tempestes van ser de curta duració, els acumulats no van ser importants. La localitat de Cortes de Pallás va ser la que més aigua va rebre (11.6), seguida de Dos Aguas (10.4); Utiel (7.6); Villargordo del Cabriel (6.4); Siete Aguas (6.2); Aiora (6.0) i Caudete de las Fuentes (6.0).