La Comunitat Valenciana registrará tormentas a lo largo de la jornada
Tormenta eléctrica en la costa de Oropesa en la madrugada de

La Comunitat Valenciana continua baix alerta per la DANA. Aquest dijous s’espera una jornada d’inestabilitat amb ruixats i tempestes al llarg del dia, especialment en les zones del litoral.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les precipitacions estan descarregant al Mediterrani. Ha sigut a primera hora del matí quan els ruixats i tempestes han caigut en la mar. No obstant això, no es descarta que toquen terra deixant intensitats fortes de precipitació.

També sobre les 9 hores s’han registrat ruixats dispersos pel litoral de Castelló. sent “una mica més intensos” en la zona del Desert de les Palmes. Per a la resta del matí la tempesta s’espera que seguisca en el litoral valencià. Ja a la vesprada les precipitacions es desplaçaran a l’interior podent ser “localment forts o molt forts”.

Davant la situació d’inestabilitat provocada per la DANA, hui es mantindrà l’alerta groga. Fins al migdia el risc per tempestes i pluges seguirà activat en el litoral de Castelló i València. Segons l’avís, les precipitacions podrien deixar fins a 30 litres per metre quadrat en una hora. Puntualment, es podrien donar intensitats de 40 mm/h.

A partir de les 14.00 hores s’espera que el temps empitjore. El nivell de risc s’estendrà a la totalitat de la Comunitat Valenciana per pluges i possibilitat de calamarsa. No obstant això, s’espera que el pitjor passe durant la vesprada i cara a la nit es desactiven les alertes encara que per poc temps.

LA DANA OBLIGA A MANTENIR LES ALERTES EL CAP DE SETMANA

Per al divendres al matí València començarà el dia amb intervals nuvolosos. Hi haurà baixa probabilitat de ruixats dispersos i ocasionals en zones del litoral. A la vesprada tendirà a nuvolós o cobert amb ruixats i tempestes; no es descarta que siguen localment forts preferentment en la meitat nord.

Davant aquesta situació Aemet reactivarà les alertes a partir del migdia. Les províncies de València i Castelló estaran amenaçades per tempestes i pluges de fins a 20 mm/h.

Per al dissabte el nivell de risc groc sol es mantindrà a l’interior de Castelló. Malgrat això no es descarten precipitacions en la resta de l’autonomia. Aemet ja ha avançat que serà una jornada d’intervals nuvolosos, més abundants en la meitat nord on tendirà a nuvolós o cobert. S’esperen ruixats i tempestes, preferentment en la segona meitat del dia, sent menys probables cap al sud d’Alacant.

El diumenge encara es desconeix el nivell de perillositat de les precipitacions encara que ja han avançat que sí que s’esperen sense descartar que siguen localment fortes i amb tempesta. A més es viurà un descens generalitzat de les temperatures que cauran a màximes de 18° a l’interior i de 22-24° en el litoral. Les mínimes també patiran una caiguda dràstica arribant als 12º a Requena i els 17º a la ciutat de València.