Los vacunados en contacto con un positivo en coronavirus no tendrán que hacer cuarentena
Una docente recibe la vacuna en la Comunitat Valenciana./ Europa Press

Els vacunats amb la pauta completa que hagen tingut contacte amb un cas de coronavirus no hauran de fer quarentena. Així ho ha aprovat aquest dimecres la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. La nova mesura afecta a més de 15 milions de persones que ja han rebut la pauta completa segons dades de Sanitat.

Aquests ciutadans no estaran obligats a fer quarentena si tenen contacte amb un positiu de covid-19. No obstant això, sí que hauran de sotmetre’s a test per a detectar si han contret la infecció. En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat explica en el seu web que s’exigirà “la realització d’una PCR a l’inici i una altra als set dies de l’últim contacte amb el cas confirmat”.

La entitat pública recomana als immunitzats que eviten el contacte amb persones vulnerables o no vacunades. A més, ressalta l’important ús de la màscares. D’aquesta forma, insta als vacunats a emprar aquesta protecció durant les seues interaccions socials. D’aquest, no hauran d’acudir a esdeveniments multitudinaris. Per contra, sí que serà necessari que realitzen una vigilància de la possible aparició de símptomes compatibles.

A diferència de les persones immunitzades, les que no compten amb la pauta completa sí que hauran de realitzar una quarentena si han estat en contacte amb un positiu. El protocol de Sanitat estableix un període de 10 dies per a aquests casos. El Ministeri entén per contacte l’haver estat en el mateix lloc que un contagiat a una distància menor de dos metres i durant un temps total acumulat de més de 15 minuts.