Los 4 grupos que recibirán la vacuna esta semana en la Comunitat
Un profesional sanitario vacuna a una mujer en el centro de vacunación de la Ciudad de las Artes. / JAVIER SERER

Els majors de 60 anys vacunats amb la primera dosi d’AstraZeneca ja tenen data per a la segona pauta. La Conselleria de Sanitat ha anunciat que a la fi d’aquesta setmana començaran a enviar les primeres citacions. Així, les persones de 60 i 65 anys completaran la seua immunitat en qüestió de dies.

Segons ha avançat el diari Levante EMV, els nascuts entre 1956 i 1960 seran citats per un SMS. Igual que en l’anterior ocasió, se’ls indicarà el lloc de la vacunació, la data i l’hora a la qual hauran d’acudir. La previsió és que aquests missatges de text arriben entre el divendres i dissabte per a vacunar al llarg de la següent setmana.

Els primers a rebre les citacions seran aquells que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca fa 12 setmanes. La pauta d’Oxford recomana un període de tres mesos d’espera entre dosi pel que les segones vacunes s’aniran administrant seguint aquest criteri.

Durant les últimes setmanes hi ha hagut molta polèmica respecte a la vacunació d’aquest grup etario. Al començament de mes, Sanitat va cancel·lar les cites previstes per a juny. Segons van detallar, les cancel·lacions responien a un error de calendari i no a un problema amb el número de dosi. Pel que sembla havien sigut citats amb un marge de 10 setmanes en lloc de les 12 recomanades pel laboratori britànic.

Rècord de dosi per a la Comunitat en 48 hores

La notícia ha coincidit amb l’arribada de més bovines sumant una xifra de rècord fins ara. Hui la Comunitat ha rebut 161.000 dosi de Pfizer que, sumades a les del dilluns, fan un total de 322.000 pautes noves. A aquestes se suma la arribada de 500.000 vacunes d’AstraZeneca a Espanya. De totes elles, la Comunitat Valenciana rebrà al voltant de 50.000 dosi, és a dir, el 10% de l’enviament.