La Comunitat acelerará la vacunación masiva con un envío récord de 400.000 vacunas
Centro de vacunación masiva en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València./EFE

El Ministeri de Sanitat ja ha posat data a l’inici de la vacunació de la quarta dosi contra el coronavirus. El pròxim 26 de setembre és el dia triat per a arrancar la campanya sanitària que administrarà la segona dosi de reforç entre els espanyols.

La comissió de salut pública ha sigut la responsable de fixar el calendari de vacunació. Igual que en les campanyes anteriors, es començarà a administrar en els majors de 80 anys i en les persones que viuen en residències.

A partir d’ací la vacunació contra el coronavirus continuarà avançant fins a les persones de 60 anys. De moment aquesta nova vacuna no està indicada per a menors d’aquesta edat en bon estat de salut.

A més, segons han assenyalat, les noves vacunes venen adaptades per a protegir de la variant Ómicron. En concret, Espanya rebrà al setembre un total de 10 milions de dosis de Pfizer i Moderna. Aquesta setmana ja ha arribat la primera tanda amb un milió de dosi i serà la setmana vinent quan es distribuiran a totes les autonomies.

“Són vacunes que continuaran protegint-nos amb la màxima eficàcia enfront d’una malaltia greu i enfront de l’hospitalització”, assegurava la ministra Carolina Darias.

Així mateix, s’ha anunciat que la campanya contra la grip començarà el 17 d’octubre a nivell nacional. No obstant això, la data podrà variar en cada autonomia en funció de la disponibilitat i les circumstàncies epidemiològiques.