Los colegios valencianos abrirán en pascua, verano y los sábados
Imagen de archivo de un colegio

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, ha presentat el curs 2018-2019 amb el títol ‘L’educació en moviment’.

Segons el responsable d’Educació que «la valenciana és una educació en moviment que avança cap a la igualtat d’oportunitats. Durant tres anys hem revertit les retallades en professorat, hem solucionat multitud d’empastrades de l’antic Govern i ara tenim més professorat que mai per atendre menys alumnat per aula. Aquest curs ens centrem en la innovació educativa en l’aula i avancem en la millora generalitzada de les infraestructures escolars».

Alumnat en escoles i instituts

El curs arrancarà el 10 de setembre en escoles i instituts amb 776.559 alumnes estimats de 2n cicle d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius, un 0,2% menys que el curs passat. La mitjana d’alumnes per aula se situa en el 21,9%, quatre alumnes menys per aula de mitjana que en la legislatura anterior.

El conseller Marzà ha volgut destacar que «el treball per assegurar que hi haja menys alumnes per aula que puguen rebre una millor atenció ha tingut molt bon resultat durant aquests anys per la baixada de ràtios i per l’augment d’unitats educatives. Cal tindre en compte que en la legislatura anterior ens van retallar 528 unitats i que el Govern del Botànic ha augmentat les unitats educatives en 1.801».

Vicent Marzà acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, en la presentació del curs 18/19.

Més professorat que mai i millors condicions laborals

Les escoles i els instituts tenen 69.871 docents, un 2% més que el curs passat.

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha explicitat que «este curs tenim més professorat que mai al sistema educatiu valencià i, per tant, no només hem revertit les retallades de l’antic Govern, que va enviar a l’atur 5.000 mestres i professors, sinó que hem augmentat la dotació de les plantilles considerablement i hi ha 6.051 docents més treballant que l’últim curs de la legislatura anterior».

A més, durant este curs, el 63% de les aules de Primària en què l’anterior Govern havia eliminat el tutor generalista, aquest curs el recuperen. Així mateix, el 50% del professorat de Secundària ha reduït l’horari lectiu a 19 hores setmanals.

La Comunitat Valenciana, la més cara en la volta al col·le