Los colegios valencianos cambian sus menús de comedor: así serán las nuevas comidas

Els menús dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal canviaran per al pròxim curs. Les receptes amb productes locals, frescos i produïts de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient seran les protagonistes. Així es desprèn del nou plec de condicions que determinarà la licitació d’aquest servei que ha atès a més de 1.000 xiquets de València en el curs 21/22.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha presentat hui les novetats d’aquest contracte. “Aposta per les millores tècniques, més que per les econòmiques; fomenta l’alimentació saludable; beneficia l’economia local i impulsa els menjadors escolars com a espais educatius”.

Atès que el nou plec premiarà la qualitat a l’economia, és probable que els nous menús suposen un augment del cost del menjar. No obstant això, des del consistori ja han deixat clar que en cap cas s’incrementaran les tarifes a les famílies. “L’increment del cost del servei no repercutirà en les famílies, l’assumeix l’Ajuntament”, ha explicat Ibáñez.

Cítrics, arròs i oli de València

Els nous menús escolars han de contenir verdura fresca i de temporada diàriament. A més, com a mínim el 50% d’aquests productes seran obligatòriament ecològics. En el cas de les taronges i mandarines, el 100%.

Concretament, els cítrics hauran de de ser valencians; l’oli d’oliva de Denominació d’Origen de la Comunitat Valenciana; i l’arròs de València. “Així s’intentarà acurtar el canal de distribució per a no encarir els productes i millorar la seua frescor”, ha ressaltat Ibánez.

Pel que respecta a la configuració del menú, se servirà d’1 a 3 vegades per setmana pescat sent una d’elles fresc. També es limitarà al mínim el consum de productes precuinats o fregits amb un màxim 3 vegades al mes.