Los colegios valencianos ponen fecha al inicio del curso 2022-2023
Un grupo de niños suben las escaleras en un colegio de Valencia. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

El curs 2022-2023 ja té calendari escolar en la Comunitat Valenciana. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha proposat a la comunitat educativa arrancar el dijous 8 de setembre en Educació Infantil; Primària; ESO; Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Aquesta proposta aposta per primera vegada perquè totes les classes, incloent les de les escoles oficials d’idiomes, acaben el dijous 22 de juny de 2023, abans de la festivitat de Sant Joan. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i el de FPB de segona oportunitat, també finalitzaria el 22 de juny.

Tant en el cas dels PFCB com en el de la FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2022-2023 començarien el dimecres 14 de setembre. Pel que respecta a les EOI, les classes arrancarien el dilluns 26 de setembre.

En Formació de Persones Adultes (FPA), es proposa l’inici de curs el dilluns 19 de setembre i la fi el divendres 16 de juny. En ensenyaments artístics de música i dansa elementals i professionals; ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny; i ensenyaments esportius de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres 21 de setembre i la fi el divendres 16 de juny.

CALENDARI DE DIES FESTIUS 2022-2023

Les vacances de Nadal s’establiran del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, tots dos dies inclosos. Per tant, no es tornarà al col·legi fins al dilluns 9 de gener. Respecte a les vacances de Pasqua, aquestes seran del dijous 6 al dilluns 17 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2022-2023, alumnes i estudiants tindran cinc festius autonòmics. Aquests seran el dimecres 12 d’octubre; el dimarts 1 de novembre; el dimarts 6 i el dijous 8 de desembre; i el dilluns 1 de maig.

Cal tenir present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals com les Falles en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

El pròxim pas perquè el calendari s’aprove serà la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. A partir d’ací, els consells escolars municipals (CEM) acabaran de definir-ho amb els festius i dies no lectius locals. En el cas de localitats xicotetes són els ajuntaments els qui assumeixen el paper dels CEM.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable. En aquest cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la direcció general de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs. També acurtant un dia les vacances de Pasqua.