Más de 800.000 valencianos regresan a las aulas en la vuelta al cole 2022/23
Una profesora llama a los alumnos que comienzan un curso de Educación Infantil, en el colegio CEIP Hernán Cortés. - Marta Fernández Jara - Europa Press

La tornada al col·le ja ha arribat a València. Els col·legis de la Comunitat han reobert les seues portes després de quasi tres mesos de vacances escolars i més de 800.000 alumnes d’Infantil a Batxillerat han iniciat aquest matí el nou curs escolar 2022/2023.

Cares de somni però també alegria, lloros dels més xicotets i emoció d’aquells que s’han retrobat amb els seus amics han sigut les imatges que més s’han repetit a primera hora de la jornada en els centenars de centres educatius de la Comunitat Valenciana.

A més, després de dos anys de pandèmia, aquest curs ha començat sense mesures anticovid. Les màscares obligatòries i els grups bambolla han passat així a ser part de la història.

Com a novetats destaca la aplicació de la nova Llei d’Educació LOMLOE en cursos imparells: 1º, 3º i 5º de Primària; 1º i 3º de l’ESO; i 1º de Batxillerat. El principal canvi resideix en la avaluació per competències, és a dir, valorar aspectes com l’expressió de l’alumnat; la proactivitat; l’assertivitat o l’adaptació a problemes o reptes plantejats durant el curs.

A la nova modalitat de qualificació se suma la implantació de l’assignatura Educació en Valors. La matèria cerca fomentar la igualtat entre homes i dones i la diversitat cultural, entre altres valors.

CALENDARI ESCOLAR 2022/23 DE VALÈNCIA

El curs 22-23 tindrà quatre dies festius autonòmics. Seran el dimarts 12 d’octubre; el dilluns 1 de novembre; el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre.

Segons la proposta de l’últim Consell Escolar Municipal de València, el primer pont llarg arribarà a la fi d’octubre. Els col·legis valencians tancaran per Halloween el dilluns 31 d’octubre. D’aquesta manera s’aprofitarà la festivitat de l’1 de novembre (Tots els Sants) per a un macropont. Així, els centres escolars comptaran amb quatre dies consecutius de descans.

Les vacances de Nadal s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, tots dos dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

Respecte a les Fallesel dimecres dia 15, el dijous 16 i el divendres 17 de març no seran lectius. No obstant això, el dilluns dia 20 no serà festiu i es reprendran les classes. A canvi, els col·legis valencians finalitzaran el curs acadèmic el dijous 22 de juny en lloc del dimecres 21 com estava previst.