medidas restrictivas al ocio nocturno

El president de la Generalitat ha recalcat aquest dimarts que “per descomptat” es tancarà la Comunitat Valenciana abans del pont de Tots els Sants “si fóra necessari”. No obstant això, ha matisat que en aquests moments no li ho plantegen perquè primer s’ha d’estudiar com evoluciona la pandèmia. També, s’analitzaran els efectes que té la implantació de la restricció de la mobilitat nocturna i la limitació de les reunions a sis persones.

Puig ha manifestat que les mesures han de prendre’s en el moment en el qual siguen el més eficaços possibles. Per això, avui dia estem veient com evoluciona el seguiment de les mesures restrictives.

Sobre aquest tema, ha recordat que la Comunitat Valenciana es va avançar en aplicar les mesures restrictives a la mobilitat nocturna. Això es deu a l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Perquè, l’índex se situa en 171 casos per cada 100.000 habitants d’incidència acumulada en els últims 14 dies.

“És evident que aquestes dades estan fora d’objectiu desitjable d’arribar a menys de 50”, ha evidenciat. A més, ha advertit que les dades de la pressió hospitalària han crescut un 50% en una setmana.

Puig ha recalcat que s’han contractat a més de mil rastrejadors a principis d’estiu i ara es disposa de 1.500. En canvi, la propagació tan massiva fa que la traçabilitat es perda en molts àmbits. Per tant, caldrà adoptar noves decisions restrictives si no som capaces de controlar la situació.

No hem de confiar-nos

Encara així, Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana està millor que tants països com França o Gran Bretanya. No obstant això, el president ha afirmat que no ha de portar-nos a un missatge d’autosatisfacció.

Amb tot, ha explicat que s’ha de tenir en compte que la població valenciana ha seguit rigorosament el primer confinament. Així doncs, es va complir al 92% i en la primera nit es va observar una voluntat manifesta de compliment. Per això, ha confiat plenament en el desenvolupament d’aquestes mesures amb la corresponsabilitat.