Valencia registra un nuevo brote de coronavirus que afecta a una familia
Un grupo de personas cruza la calle Colón de Valencia en la Fase 1. / FOTO: NACHO DOCE (REUTERS).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava aquest dijous a la nit les noves restriccions que entraran en vigor dilluns que ve 26 d’abril en tota la Comunitat Valenciana.

Segons va indicar, les mesures es mantindran durant dues setmanes fins a la fi de l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig. L’objectiu és “actuar amb prudència màxima i proporcionalitat”. Per això, ha assenyalat que se seguirà una línia de “obertura gradual i responsable”.

El president ha assegurat que les mesures adoptades responen a la necessitat de “actuar amb prudència màxima i proporcionalitat”. A més, ha destacat que les restriccions s’aniran minorant “a mesura que la situació ho permeta”. Tal com va assenyalar, són quatre les noves mesures anunciades aquest dijous:

Obertura de l’hostaleria a les vesprades

L’horari de l’hostaleria s’amplia fins a les 22.00 hores tant en locals com en terrasses. Es mantenen els aforaments màxims permesos del 100% en terrasses i d’un terç a l’interior dels locals amb taules de fins a 6 persones.

Ampliació de l’horari comercial

Ampliació de l’horari d’obertura de tots els comerços, essencials i no essencials, fins a les 22.00 hores. Els aforaments màxims permesos es mantenen sense canvis.

Increment de l’aforament en esdeveniments culturals

L’aforament màxim de les activitats culturals com a cinemes, teatres, museus o auditoris, s’amplia del 50 al 75%.

Major capacitat en la celebració de cerimònies

Cerimònies i celebracions com a noces, batejos i comunions passaran del 30% al 50% de la seua capacitat.

Quant acabarà el toc de queda i el perimetraje?

D’altra banda, es prorroguen durant 15 dies més la resta de mesures vigents. Entre elles es troba el perimetraje autonòmic i la restricció de la mobilitat nocturna que es manté entre les 22.00 i 06.00 hores.

El cap del Consell ha avançat que si es produeix l’evolució prevista, al final de l’estat d’alarma decaurà el perimetraje autonòmic. A més, ha anunciat que a principis de maig se celebrarà una nova reunió en la qual es valorarà aquesta decisió.

“Aquesta serà l’última quinzena abans que acabe l’estat d’alarma i comence una nova fase. Un nou temps d’esperança marcat per la proximitat de l’estiu i l’avanç de la vacunació”, ha manifestat.

Restriccions en vigor

  1. Es manté la prohibició de celebracions populars, desfilades o espectacles itinerants.
  2. Esdeveniments que puguen implicar aglomeracions es realitzaran amb aforament màxim del 75% i 500 persones de màxim en interiors i 1.000 en exteriors. Es poden establir quatre sectors amb serveis de bany, entrada i eixida, i hostaleria diferenciats amb 500 persones per sector. A més, la distància entre seients serà de 1,5 metres, i les entrades i eixides seran escalonades.
  3. No es permet ni aliments ni begudes (excepte aigua) fóra de la zona de restauració, i tampoc es pot fumar ni utilitzar dispositius electrònics d’inhalació o similars.