El president de la GeneralitatXimo Puig, s’ha pronunciat aquest matí sobre el final de l’estat d’alarma. Ha insistit que més que en les decisions normatives cal treballar per a rebaixar la incidència de la pandèmia i evitar la propagació del virus en aquesta quarta ona.

“Més enllà del marc regulador el més important i fonamental és tenir polítiques preventives. La prevenció i la vacunació són dues cares de la mateixa moneda per a superar la pandèmia que és el gran objectiu del país”, ha declarat el líder del Consell abans de la seua participació en la jornada Wake up! a Madrid.

En aquest sentit, la Comunitat Valenciana està en una situació positiva per la baixa incidència (35,61 casos per cada 100.000 habitants) i la baixa pressió hospitalària. Malgrat això, Puig ha afirmat que les dades no impliquen que es puga baixar la guàrdia ni relaxar-se. A més, ha recordat que abans de l’estat d’alarma ja existien mesures autonòmiques per seguretat pel que ha donat a entendre que algunes d’elles seguiran després del 9 de maig.

La Comunitat Valenciana espera dos milions de dosis de Janssen

Puig també s’ha referit a la situació de les vacunes després de la suspensió de Janssen. El líder del Consell ha assenyalat que és necessari que s’aclarisca la situació com més prompte millor. “En aquests moments no afecta d’una manera gran però és evident que s’ha de solucionar al més prompte possible”, ha declarat.

Tal com ha explicat Puig, la Comunitat Valenciana tenia previst rebre aquesta setmana al voltant de 15.000 dosi de Janssen. No obstant això, si la seua suspensió es dilata en el temps sí que afectaria a llarg termini.

“Fins al mes de setembre, Janssen s’ha compromès a portar dos milions de dosis a la Comunitat Valenciana. Necessitem que quan siga possible es puga descartar aquesta situació que preocupa molt”, ha remarcat.

Els experts advoquen per administrar la segona dosi d’AstraZeneca

Puig també ha avançat que en la reunió interterritorial d’aquesta vesprada, la Generalitat demanarà una major explicació sobre el pla de vacunació. El cap de l’Executiu valencià ha admès que “no hi ha dia de tranquil·litat”. “Qualsevol incidència d’aquestes característiques ens produeix un trastorn gran i sensació d’inseguretat en la població i això no ho podem permetre. Cal vacunar-se amb seguretat i no podem deixar d’incentivar aqueixa vacunació”.

Una altra qüestió que es tractarà avui en el Consell Interterritorial és la situació d’AstraZeneca. Ara com ara la injecció de la segona dosi està paralitzada en menors de 60 anys. “En principi, els nostres experts són favorables a la segona dosi. En qualsevol cas ha de ser una decisió que s’ha de prendre en el conjunt d’Espanya”, ha resolt.