La 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València baixa el teló amb un nou èxit. Durant una setmana la capital del Túria ha tornat a posicionar-se com un espai cultural de renom i és que la música ha inundant cada racó de la ciutat amb l’assistència de 28 bandes musicals i més de 2.000 participants. Tot un certamen en el que ha tornat a destacar la importància de la música per als valencians.

I és que precisament enguany han participat bandes de tot el territori internacional: des de València fins a Amèrica. En esta 132 edició destaquen dos fites històriques. D’una banda estem davant la primera victòria de bandes valencianes, i és que des del cap-i-casal mai s’havia guanyat este certamen que enguany ha premiat amb el primer lloc de la Secció d’Honor a la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera; i amb la segona posició a la Unió Musical de Torrent.

L’obra obligada de la Secció d’Honor ha sigut la Sinfonietta 1 de Bart Picqueur, una peça d’estrena absoluta en la qual s’ha resumit la primera simfonia d’aquest compositor belga. Però aquestes peces no han sigut les úniques actuacions i és que la Banda Municipal de València ha interpretat la Marza del Rei Barbut en commemoració del centenari del naixement de la seua compositora Matilde Salvador.

Rafael Sanz-Espert ha estat al capdavant d’esta actuació magistral com a nou director de la banda valenciana. Un càrrec que ha assumit amb il·lusió i amb l’objectiu de fomentar la qualitat de la banda per a així posicionar-la com un referent internacional, tal com va esmentar el mateix Sanz-Espert en la roda de premsa de la seua presentació.

A més, dels guardons aconseguits per les formacions valencianes aquesta edició suma una nova fita ja que el Certamen Internacional de Bandes ha batut rècords tant a nivell de participació com de quantia de premis.

Des del consistori tenen clar que València continuarà comptant en la seua agenda cultural amb el Certamen Internacional de Bandes de Música. Una forma de protegir i posar en valor aquest tipus de cultura que forma part de cada racó del cap-i-casal.

http://7televalencia.com/bandas-musicales-competiran-valencia/