La capital de la comarca del Camp de Túria ho és també de la música. Els seus dos segles d’història en aquest àmbit, des que es va fundar la primera banda ( La Primitiva de Llíria), han fet que siga un referent i s’haja convertit en escola musical del país. Així de clar i amb orgull ho assegura el regidor de Festes del municipi edetà, Pere Vicent Alamà, en el programa Vive las Fiestas.

L’edil assegura que són moltes les persones de Llíria les que han triat aquest camp com a professió i porten el seu talent a diferents llocs i punts d’Espanya.

I en aquest context, el municipi es prepara per a celebrar la festivitat de Santa Cecília. Seran les diferents societats musicals les encarregades de celebrar els actes juntament amb l’Ajuntament, que se suma a la celebració amb convidats especials, com el saxofonista internacional de jazz Pedro Irrutalde o la cantant Sole Gimémez, entre uns altres. Alamà avança i detalla alguns detalls de la programació.

D’altra banda, l’edil ha destacat la importància de portar la música edetana a l’àmbit internacional. De fet, Llíria ha signat un acord d’agermanament amb el districte xinès de Pinggu, que pertany a la ciutat Pequín; amb l’objectiu d’enfortir la relació d’amistat i col·laboració entre les dues ciutats.

Un agermanament que també permetrà un important intercanvi musical, a tenor que Pinggu és un dels majors fabricants d’instruments musicals.