[SCM]actwin,0,0,0,0;Paquito El Chocolatero.pdf - Adobe Reader AcroRd32.exe 10/08/2011 , 12:38:18

Presidència de la Generalitat impulsa la celebració de dos setmanes d’actes culturals en torn a la música amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. I ho fa amb tres grans eixos: la publicació d’un llibre i l’organització d’una exposició sobre les compositores valencianes oblidades, una programació d’actes musicals d’accés lliure i gratuït cada vesprada al Palau de la Generalitat, i la cel·lebració de dos concerts de banda i de dos grans encontres massius de músics a la Plaça de la Mare de Déu de València.

El primer serà aquest pròxim dissabte, quan mig miler de músics interpretaran tots junts el pasdoble més universal: ‘Paquito el Chocolatero’, del compositor de Cocentaina Gustavo Pascual Falcó.

Els actes comencen aquest dissabte, a les 18 hores, amb el Gran Paquito. Músics provinents de deu bandes de música valencianes estaran dirigits per la directora Inma Mateu (Benigànim, 1968). Tots ells interpretaran quatre peces musicals: ‘Paquito el Chocolatero’, a l’inici i al final de l’acte, i uns altres dos pasdobles valencians enmig.

 

El pròxim dilluns, dia 16, a les 18 hores, s’inaugura una exposició al Palau de la Generalitat, organitzada per Presidència, sobre les compositores de música valencianes, que inclou també l’edició d’un llibre. Amb el títol ‘Les nostres compositores’, la doble proposta cultural visibilitza unes dones profundament desconegudes.

Després de la nauguració de la mostra i una breu presentació del llibre, hi haurà una actuació del quartet femení de saxos Enllasax al pati gòtic del Palau. El llibre es regalarà als assistents de cada acte al Palau.

Els actes continuen el dimarts amb la presentació al Palau de la Generalitat del vídeo ‘Terra de Música’ a les 18h.

Després de la presentació del vídeo,  hi haurà un concert de la Coral Allegro ONCE Valencia, a les set de la vesprada, on es podrà gaudir de les veus d’aquesta coral integradora, formada al 50% per persones afiliades a l’ONCE.

El dimecres a les 19 hores es durà a terme, al pati gòtic del Palau, el lliurament dels XX Premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una cita anual on la federació reconeix a tots aquells agents i persones que treballen per dignificar la música.

La programació cultural continua el dijous 21, a les 19 hores, amb un concert de música folk oferit pel grup de la Marina La Romàntica del Saladar, un conjunt que ha aconseguit fusionar, amb instruments de vent de banda, el patrimoni tradicional de masurques, polques, xotis, havaneres, danses, marxes mores, valsos o pasdobles.

El divendres 22, dia de Santa Cecília, un grup de vent tocarà a les portes del Palau de la Generalitat en el carrer de Cavallers per amenitzar amb la seua música als vianants a les onze del matí. De vesprada, a les 19 hores, el cantant de Borriana Manolo Tarancón oferirà un concert en acústic de la seua música d’autor després d’una sòlida trajectòria amb set discos.

El dissabte, 23 de novembre, la Plaça de la Mare de Déu tornarà a omplir-se de música, festa i cultura amb un espectacle de música i tradició oferit per representants de les Federacions de Societats Musicals, de Dolçainers i Tabaleters, de Cors i de Folklore de la Comunitat Valenciana. Aquest concert de les quatre federacions, que mostra el ric patrimoni musical valencià, començarà a les 12 hores.