La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha atorgat a Llíria el Premi Euterpe 2017, per la seua contribució històrica de l’Ajuntament al foment de la cultura musical de la Comunitat Valenciana, la promoció dels seus músics i del moviment bandístic.

Un guardó que per a l’alcalde, Manolo Civera, mostra el gran esforç realitzat en el camp musical, agraeix i cobra enguany especial rellevància. Així ho va expressar en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia.

Un premi que el Consistori rebrà de la mà del president de la Generalitat, Ximo Puig, dimecres que ve 22 de novembre, jornada en la qual se celebra el dia de la patrona dels músics, Santa Cecília.

Precisament, de Santa Cecília i de la importància i història de les dos bandes musicals d’aquest municipi van parlar el president de la Banda Primitiva de Llíria, Francisco Aigües, i la vicepresidenta de la Unió Musical de Llíria, Mari Carmen Rifaterra.

Una entrevista en la qual els tres convidats, des del seu àmbit d’actuació, van ressaltar la seua satisfacció per ser ambaixadors del municipi a través de la música.

També, Civera va anunciar un altre dels esdeveniments que pretén realçar la cultura i els seus majors tresors: el Festival de Patrimoni, Gastronomia i Música “El Desenjazz”, que se celebrarà del 24 de novembre al 3 de desembre.