Sanidad avisa del posible arranque de la cuarta ola y pide "máxima prudencia"
Varias personas caminan por la Gran Vía de Madrid protegidos con mascarillas.

La quarta ona podria estar començant en alguns punts d’Espanya abans del que es preveu. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avisat que ja hi ha algunes comunitats autònomes que estan experimentant un «lleuger ascens» dels contagis.

Respecte a la transmissió del virus a nivell nacional, Darias ha assenyalat que Espanya està en una «zona barre». No obstant això, ha advertit que tot dependrà del comportament de la ciutadania per a evitar el desenvolupament d’aqueixa «quarta ona».

Segons dades de Sanitat, aquest dimecres es van notificar 6.092 nous casos de coronavirus. A més, la incidència acumulada ha pujat lleugerament, alguna cosa que no succeïa des de finals de gener. S’ha passat d’una IA de 127,80 casos cada 100.000 habitants a una incidència de 127,91.

«Hem baixat un punt cada dia respecte a l’anterior quant a la incidència acumulada a 14 dies. No obstant això, al costat d’aquesta zona barre amb caràcter general, hi ha algunes comunitats que comencen un lleuger ascens, per la qual cosa estaríem davant un possible canvi de tendència«, ha advertit.

La ministra ha recordat que tant a França com a Itàlia estan experimentant un «repunt important». Per això, ha declarat que podríem estar davant un «possible canvi de tendència» i ha demanat «màxima prudència».

LA COMUNITAT EN ALERTA DAVANT EL PONT DE SANT JOSEP

La situació de la Comunitat Valenciana continua evolucionant de manera favorable. No obstant això, l’arribada del pont de San José i Setmana Santa podria canviar la situació.

Davant el temor de reviure l’episodi del Nadal, la Generalitat està extremant precaucions. El Consell ha demanat suspendre tots els actes religiosos i cívics previstos per a aquestes jornades festives. El president del Consell, Ximo Puig, va avançar el dimecres que aquests dies havien de ser presos com a jornades de «descans» i no com a «festa».

Puig va recordar que, malgrat que la Comunitat Valenciana té en l’actualitat la menor incidència de la COVID-19 D’Espanya, amb 43 casos per 100.000 habitants, «s’ha de continuar actuant amb prudència, i prendre aquests dies per al descans, i no per a la festa».

En la mateixa línia es va posicionar la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui va apel·lar a la «corresponsabilitat ciutadana». «És el moment de la responsabilitat col·lectiva si volem evitar una quarta ona i arribar a l’estiu per a poder recuperar la nostra economia», va assenyalar.

A més, amb la finalitat de garantir el compliments de les mesures restrictives, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita redoblaran esforços en els controls d’aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments durant les pròximes jornades.