Sanidad avisa del posible arranque de la cuarta ola y pide
Varias personas caminan por la Gran Vía de Madrid protegidos con mascarillas.

La mascareta en exteriors tornarà a deixar de ser obligatòria a Espanya. Dimarts que ve 8 de febrer, el Consell de Ministres aprovarà el decret llei que eliminarà la seua obligatorietat. L’eliminació d’aquesta restricció sanitària ha sigut anunciada aquest divendres per la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

En una entrevista en la Cadena Ser, la ministra ha confirmat que el dimarts és la data triada per a llevar aquesta mesura pandèmica. Així, la seua retirada entrarà en vigor de forma immediata després de la publicació del nou Reial decret en el Boletín Oficial del Estado (BOE). No obstant això, l’emissió d’aquest comunicat es podria retardar fins dimecres que ve 9 de febrer.

A més, Darias ha assenyalat que hi ha convocada una reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) dilluns que ve. Així, es debatrà aquesta decisió abans de ser portada al Consell de Ministres.

LA MINISTRA ALABA L’EFICÀCIA D’AQUESTA MESURA EN LA SISENA ONA

Carolina Darias ha defensat que aquesta mesura ha sigut útil i ha actuat de “efecte barrera” durant la sisena ona. A més, ha justificat la seua aprovació en Nadal a causa de la “major interacció social”. També ha comentat que aquesta restricció s’estableix fins que els indicadors aconsellen una mesura diferent.

Respecte a aquests indicadors, la ministra ha comentat que “van millorant”. A més, ha fet especial èmfasi en la reducció del nivell de circulació del virus. Segons Darias, aquesta dada es “ha minorat un 30% les últimes setmanes des que ha començat el descens”.

La responsable de Sanitat ha sigut preguntada per convalidar les mascaretes en el decret juntament amb la renovació de les pensions aquest dimarts. Darias ha explicat que “la convalidació és una previsió constitucional”. Aquest anunci no sorprèn, ja que la ministra va assegurar recentment que la retirada de la mascareta en exteriors estava “cada vegada més a prop”.