playas
Vista general de la playa de la Malvarrosa. EFE/Kai Försterling

(ALBA SÁEZ).- Estem en ple juliol i la calor cada vegada referma més. És per això que el que més esperen els valencians és acudir a la platja per a donar-se un capbussó i alleujar esta calor. Una de les platges més freqüentades és la de la Patacona situada a Alboraia, la qual ha sigut tancada en dos ocasions pel fet que les aigües no estan en condicions òptimes per a generar un bany segur.

A això se li ha sumat l’obertura de comportes de les goles de l’Albufera, provocant un fort color verd en la costa valenciana. Sense anar més lluny, la gola del Perellonet va patir aquestes conseqüències i els banyistes es van lamentar el desplaçament per trobar-se amb un estat nefast de les aigües.

Segons arreplega Les Províncies, aquesta mateixa situació es produeix en algunes ocasions en la gola de Pujol, tal com expliquen des de l’associació de veïns La Devesa on es queixen de l’horari d’obertura de les comportes, defensant que s’òbriguen a la nit. La portaveu Ana Gradolí assenyala que ja són molts els anys que porten demanant que l’obertura de comportes es faça en horari nocturn «i així s’evitaria la mala imatge perquè amb la calor que fa la gent ara es queda fins a vesprada a la platja».

La Conselleria de Medi Ambient es va unir a aquesta petició dels veïns però, tal com va succeir el cap de setmana passat, no s’està complint amb les mesures establides. Des de la Junta de Desguàs, el secretari José Fortea respon a això explicant que “a aqueixes hores intentem no obrir, però hi ha vegades que es fa per necessitat perquè el nivell del mar està més alt que l’aigua de l’Albufera.”

Des de Medi Ambient han confirmat que s’està processant un seguiment per a descobrir l’origen de les aigües fecals i la intervenció de bacteris coliformes derivades de la platja de la Patacona. Amb això es posa en marxa un seguiment en les séquies de punts afectats.