Les fortes ratxes de vent que s’estan registrant en la Comunitat Valenciana ja han tingut conseqüències. Sense anar més lluny, València ha tancat parcs i jardins durant el matí; mentre que a Elx s’han tancat diversos centres educatius.

No en va, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la Comunitat es troba aquest dimecres i dijous en alerta taronja per vents de l’oest i nord-oest que poden aconseguir ratxes de fins a 110 quilòmetres per hora. A Chiva, de fet, s’ha superat aquesta previsió amb ratxes que han aconseguit els 121 quilòmetres.

Així, a la ciutat de València, l’Ajuntament ha decidit tancar al públic els parcs i jardins amb tanca al voltant, com els de Vivers o els de Monforte, per l’alerta de fort vent.

També romandran tancats el parc de l’Oest, parc d’Orriols, Jardí de Polifil, parc de Marxalentes, Els Herpèrides, jardí Antoni Suàrez; Benicalap, Aiora, jardí ProfessorAntonio Llombart, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i plaça del Cedre.

A Elx, per part seua, s’ha decidit el tancament del CEIP El Palmerar, l’IES La Torreta, el Conservatori de música i Jesuitinas per estar enclavat en un entorn de gran quantitat de palmeres. A més, se suspenen a Elx les activitats esportives a l’aire lliure en totes les instal·lacions esportives municipals, i només hi haurà activitat en pavellons i piscines cobertes.