Un aire ártico desplomará las temperaturas: mínimas de 1 grado en Valencia
Una persona sujeta su chaqueta que está siendo arrastrada por el viento. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

L’aire àrtic va avançant de nord a sud i arriba a la província de València. Aquest divendres acabarà la influència de les borrasques Gerard i Fien per a donar pas a unes jornades fredes amb gelades generalitzades i temperatures amb valors per davall dels 0 graus.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la fi de l’alerta per les borrasques. Encara que aquesta es manté activa a l’interior nord de la Comunitat Valenciana per vents de fins a 100 km/h, aquest migdia es desactivarà.

No obstant això, a les fortes ratxes de vent li seguiran “gelades febles en punts de l’interior”. Les temperatures d’avui seguiran en valors positius però aquesta serà l’última jornada que succeïsca.

El dissabte s’espera un cel poc nuvolós o buidat amb un descens notable dels mercuris. La matinada serà especialment frija amb mínimes de -1 graus a l’interior i de 5è a la ciutat de València. Ja durant el dia, el litoral no superarà els 15º mentre a l’interior les màximes rondaran els 10-13 graus.

Per al diumenge seguirà l’augment del fred encara que amb un cel poc nuvolós o buidat i gelades a l’interior. Les temperatures aniran en descens en la meitat sud i sense canvis o en lleuger descens en la resta. La capital del Túria arribarà a mínimes de 3º i localitats com Requena o Ontinyent viuran una nit extremadament freda amb valors de fins a -2 graus.

Les màximes del diumenge també seran baixes amb 14º en el litoral valencià i 10º a l’interior. A més, s’espera vent del nord i nord-oest fluix a moderat. Hi haurà intervals forts i probables ratxes molt fortes en el nord de Castelló.

TEMPERATURES DE FINS A -4 GRAUS

El pitjor del fred arribarà en la matinada del dilluns. Els mercuris de la ciutat de València es desplomaran fins a marcar 1º, xifra que encara serà més baixa a l’interior amb fins a -3 graus. En aquesta ocasió les gelades generalitzades de l’interior també podrien donar-se de manera feble en punts del litoral. Durant el dia les màximes no superaran els 12º en cap punt del territori.

I encara que el dilluns serà la jornada més freda a València, l’interior registrarà les seues temperatures més baixes el dimarts. Les previsions apunten a mínimes de fins a -4º en localitats com Requena. Ja serà a partir del dimecres quan els termòmetres comencen a recuperar-se encara que serà un ascens molt progressiu.