Un viento huracanado y heladas en el interior encienden la alerta naranja en la Comunitat Valenciana
Una persona camina en la playa de la Malvarrosa un día de viento. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La borrasca Gerard ha portat a la Península el primer gran temporal de l’hivern amb pluges, vent huracanat i neu. A causa d’això, la Comunitat Valenciana es troba hui sota alerta per ratxes molt forta de vent, especialment a l’interior.

Segons han informat des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l’interior sud de Castelló i tot l’interior de la província de València estaran aquest dimarts baix nivell d’alerta taronja. Existeix un risc important per ratxes de vent de l’oest amb intervals d’intensitat forta i ratxes molt fortes, especialment a l’interior la primera meitat del dia que podrien superar els 100 km/h.

Durant aquesta matinada, la localitat castellonenca de Morella ha aconseguit ratxes de vent de fins a 114 km/h. Una xifra molt similar s’ha viscut en el municipi valencià de Xàtiva amb 108 km/h. Altres punts on el vent huracanat ha deixat xifres d’alt risc ha sigut Vilafranca (103 km/h), Llíria (98 km/h), Fredes (95 km/h) i Montanejos (74 km/h).

Les zones del litoral de la Comunitat Valenciana també estaran hui sota alerta groga. Es preveuen ratxes de vent de 70 a 80 km/h i ones de 3 a 4 metres d’altura. A més del vent, s’esperen precipitacions febles a l’interior de la meitat nord, amb cota de neu descendint fins als 900-1000 m.

EL VENT DESPLOMA ARBRES SOBRE COTXES DE L’Eliana, ALZIRA I MONTCADA

Des de les 00.00 hores d’aquesta matinada, el Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut 32 avisos per vent. De tots ells, 12 avisos han sigut per branques o arbres caiguts. A més, tres d’aquests arbres s’han desplomat sobre vehicles estacionats a l’Eliana, Alzira i Montcada. No obstant això, no s’han lamentat danys personals.

La resta de serveis es concentren en caiguda de planxes metàl·liques, plaques solars, murs o tanques en diversos municipis. Des que van començar les incidències durant el dia d’ahir, ja serien al voltant de 50 les incidències acumulades. També hi ha hagut una quinzena d’avisos per incendis de vegetació.