vómito
GRAFCVA2471. VALENCIA, 22/02/2019.- Un hombre pasa ante la puerta del restaurante RiFF de València, que permanece ceerrado a la espera de que se esclarezcan las causas de las afecciones gástricas que han sufrido varios clientes del establecimiento, una de las cuales ha fallecido este fin de semana. EFE/Manuel Bruque

La dona morta per la suposada intoxicació de bolets després de menjar en el restaurant RiFF de València va morir per aspirar el seu propi vòmit segons ha determinat l’informe provisional de l’autòpsia, el qual no serà definitiu fins que es reunisquen totes les proves requerides.

Pel que sembla, i tal com ha publicat el diari Las Provincias, la dona patia vòmits continus i va quedar en estat semiinconsciente moments abans de la defunció. La defunció és per tant conseqüència d’una broncoaspiración, és a dir, l’aspiració del propi vòmit en el que es porten àcids gàstrics als alvèols pulmonars col·lapsant les vies respiratòries i provocant l’ofegament de la persona.

A pesar de conèixer-se la causa final de la defunció, la investigació no s’ha tancat de moment ja que encara després del menjar que va causar la intoxicació d’una trentena de comensals del citat restaurant.

A diferència de la morta, els altres afectats van patir processos gàstrics lleus de vòmits i diarrees que van finalitzar a les hores de la seua arrencada pel que se sospita que la dona de 46 anys patira una hipersensibilitat no diagnosticada a algun dels aliments del menú degustació o bé patira una patologia agreujada per la ingesta d’algun producte concret com els setas colmenillas.

El hongo colmenilla: un manjar mortal en tela de juicio

La paella valenciana toma el Congreso en el último pleno de la legislatura