València té una cita amb les últimes tendències en moda. Aquest divendres i dissabte es celebra el Clec Fashion Festival, on acudiran alguns dels dissenyadors més consagrats del país. Ágatha Ruiz de la Prada, Francis Montesinos o Dolores Cortés són alguns dels quals estaran en el certamen.

Aquesta és la primera edició del Clec Fashion Festival. Es tracta d’un festival multidisciplinari que dóna suport totes les verientes del disseny: moda, fotografia, gastronomia, música, etc. I com no, el lloc triat ha sigut la Ciutat de les Arts i les Ciències, concretament l’Hemisfèric, el divendres 21 i dissabte 22.

L’encarregada i fundadora de la iniciativa ha sigut l’Associació de Dissenyadors de Moda Valencians (DIMOVA). Sota les ordres de Miquel Suay, el festival vol oferir tots els vessants de la moda. A més, té com a objectiu visibilitzar als professionals valencians. Algunes de les joves signatures valencianes que es presentaran són Sonia Carrasco, 404 Studio, Álvaro Marse Yvan Andreu.

La gastronomia, clau en el festival

El disseny va molt més allà de la moda. Per això, disciplines com la gastronomia tindran un paper fonamental en el Clec Fashion Festival. Entre els xefs que participaran, alguns amb estrela Michelin, són Alejandro del Bou, Bernd Knöller (Riff), Miguel Ángel Mayor (Succeeix) o Vicente Patiño (Saiti).

Els xefs prepararan en exclusiva per al festival una tapa inspirada en el treball d’alguns dissenyadors presents. Entre les unions de gastronomia i moda més destacades s’inclouen a Vicente Patiño (Saiti) amb la marca 404 Studio. Però la més esperada és el tàndem format pel xef del Riff i la filla d’Ágatha Ruiz de la Prada. Bernd Knöller s’inspirarà per a la seua tapa en Cósima Ramírez, la filla de la dissenyadora internacional.

A més de la gastronomia, unes altres de les activitats de les quals es podran gaudir en el festival són la música, la fotografia, el maquillatge o la perruqueria. Algunes de les actuacions en directe vindran de la mà del fotògraf Josep Alfaro o DJs com The Basement.